Tractor te water aan Groensland in Rouveen

Henry-Wallinga©-Ongeval-Groensland-Rouveen-03ROUVEEN – De hulpdiensten kregen zaterdagavond om 23:36 een melding van een ongeval met letsel aan het Groensland in Rouveen. Op de opgegeven locatie was een tractor te water geraakt nadat deze in aanraking was gekomen met een in de rechterberm staande boom. Vervolgens kwam het landbouwvoertuig in een sloot aan de linkerkant van de weg.

Bij aankomst van de politie was al snel duidelijk dat de tractorbestuurster en een inzittende al veilig aan wal waren. Er zat dus niemand meer in de tractor en van letsel was al helemaal geen sprake. Een op een aanhanger staande shovel, die achter de tractor zat, was door de klap van de aanhanger gevallen en lag ondersteboven op het asfalt.

Met behulp van een kraan werd eerst de shovel weer op de aanhanger gezet. Vervolgens werd de kraan ingezet om de tractor uit de sloot te halen. Eenmaal op het droge kon de tractor worden gestart en weer op eigen kracht verder rijden.

De brandweer van Staphorst heeft wat vrijgekomen olie van de shovel van het wegdek verwijderd.