Fietsster ernstig gewond na aanrijding met auto (Update)

Henry-Wallinga©-Ongeval-Buldersweg-Nieuwleusen-02NIEUWLEUSEN – Bij een ongeluk tussen een fiets en een personenauto is vrijdagmiddag de fietsster ernstig gewond geraakt. De vrouw reed op de Buldersweg en wilde de Prinses Beatrixlaan oversteken. Daarbij zag zij een personenauto rijdend op de Prinses Beatrixlaan over het hoofd met een aanrijding als gevolg.

De fietsster is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis alwaar de 50-jarige vrouw uit Nieuwleusen later op de avond is overleden aan haar verwondingen. De automobilist, een 36-jarige man uit Nieuwleusen, is ter plekke gecontroleerd door het ambulancepersoneel maar mankeerde niets. Hij is door politieagenten naar huis gebracht.

Medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben het ongeval in onderzoek. In verband met dit onderzoek waren de Buldersweg en de Prinses Beatrixlaan voor enige tijd afgesloten voor al het verkeer.