Ongeval op kruising Nieuwe Weg – Cellemuiden

Henry-Wallinga©-Ongeval-NieuweWeg-Cellemuiden-02HASSELT – Op de kruising van de Nieuwe Weg met Cellemuiden is zaterdagmorgen een ongeval gebeurt. Net buiten de bebouwde kom van Hasselt kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing door een voorrangsfout.

Vanwege een wielerronde was het op dat moment erg druk op de kruising. Een automobiliste wilde vanaf Cellemuiden rechtsaf de Nieuwe Weg oprijden maar zag daarbij een auto van links over het hoofd met de aanrijding als gevolg.

Omdat de bijrijdster van de aangereden auto klaagde over pijn werden de hulpdiensten opgeroepen. Toch kon de vrouw zelf uit de auto stappen en voor een controle plaatsnemen in de ambulance. Uit onderzoek bleek dat het niet noodzakelijk was voor een ziekenhuisopname.

De oldtimer moest worden afgevoerd door een bergingsbedrijf, het andere voertuig kon op eigen kracht naar huis.