Autobrand op parkeerterrein restaurant De Lichtmis

Henry-Wallinga©-Autobrand-Lichtmis-02DE LICHTMIS / ZWOLLE – Op het parkeerterrein van “Wegrestaurant De Lichtmis” aan de Hermelenweg in Zwolle is vanavond rond 18:00 uur spontaan een auto in brand gevlogen. Terwijl de eigenaar rustig met zijn vrouw een hapje wilde eten werd er via de omroepinstallatie gezocht naar de eigenaar van een groene Renault Megane Scenic.

Ondanks een verwoede poging de brand te blussen werden de vlammen alleen maar erger. Ondertussen was de brandweer van Staphorst gealarmeerd en werden snel enkele goederen in veiligheid gebracht. Het echtpaar was net weer op terugreis van een heerlijk weekendje weg in Groningen.

Helaas viel er van de auto weinig meer te redden ondanks de snelle inzet van de Staphorster brandweer. Het complete motorcompartiment was verloren gegaan. Zo kwam er een triest eind aan het weekendje weg. De negen jaar oude auto is door bergingsbedrijf Leerentveld afgevoerd. De bezitters van de auto werden met een taxi naar huis gebracht.